Nieuws

Net niet ...

Proficiat aan HVV, zij werden verkozen tot sportvereniging van het jaar.

Bekijk hier waarom ook wij het verdienden om deze titel binnen te rijven...

 

Joseph Van Wellen, sporttiener van het jaar 2022!

Joseph Van Wellen won tijdens de voorbije Sportlaureatenviering de titel van sporttiener van het jaar 2022.

Proficiat!

Bekijk zeker ook  zijn filmpje van tijdens de viering!

 

HoZT, Sportvereniging van het jaar 2022?

U weet al langer dat HoZT een fantastische club is, een club waar we samen allemaal elke keer weer beter willen leren zwemmen, een club waar we heel wat water en “land”-pret samen beleven.
Een club waar we heel wat investeren in onze recreatieve zwemmers, opleiding van jonge zwemmertjes belangrijk vinden en een gezellige sportieve masterwerking hebben.
Daarnaast zwemmen er dagelijks heel wat verslaafde competitiezwemmers rond in het Hoogstraatse water.
Hieronder vindt u een lijst van hun prestaties in 2022 die ook mee geleid hebben tot onze nominatie van Hoogstraatse sportvereniging van het jaar.
Benieuwd of we het op 18 maart kunnen halen van HVV…


Zelfs na een moeilijk te overtreffen 2022 waarin 41 titels werden bij elkaar gesprokkeld op de Provinciale Kampioenschappen, 16 medailles verzameld werden op Vlaamse Kampioenschappen en zelfs 21 medailles veroverd werden op de Belgische Kampioenschappen, was het Hoogstratens Zwem Team (HoZT) toch enigszins verrast met de nominatie voor Hoogstraatse sportclub van het jaar 2022.
Met een 9de plaats in het clubklassement op de Vlaamse Jeugdkampioenschappen en een 2de plek in het clubklassement op de Belgische jeugdkampioenschappen (en ook op de Provinciale Kampioenschappen) en een Belgische Jeugdrecord op de 100m wisselslag waarmee Elina Van de Cloot, Roos Van Otterdijk deels uit de tabellen zwom, neemt HoZT plots een plekje in tussen de Belgische jeugdtopclubs.

Joseph Van Wellen, Sporttiener van het jaar?

Op 18 maart wordt er pas bekend gemaakt wie de trofee van "sporttiener van het jaar" in Hoogstraten in de lucht mag steken. Wij weten alvast dat Joseph 1 van de 2 genomineerden is.

Joseph veroverde voorbije zomer voor het eerst de Belgische titel op de 200m schoolslag, en dit als mooie extra bij een door de jaren heen knap opgebouwde verzameling zilveren en bronzen medailles van diverse kampioenschappen. Hij werd in 2022 ook vice-Vlaams Kampioen 200m wisselslag en veroverde eveneens de zilveren medaille tijdens de allround-finale op de Vlaamse Jeugdkampioenschappen 25m-bad.
Last but not least verzamelde hij 7 provinciale titels tijdens de laaste provinciale kampioenschappen.

Joseph die sinds september traint en studeert aan de Antwerpse Topsportschool, is een mooi voorbeeld van een zwemmer die van jong tot nu al iets ouder genoten heeft van het zwemplezier bij HoZT. Een fijne kerel die uitgegroeid is van een kleine waterrat tot een heuse zwemtopper.
Wij duimen alvast mee op 18 maart !

Spaghettifeest!

Vandaag mogen wij een recordaantal pasta-eters verwachten op ons, ondertussen toch wel wereldbefaamde, HoZT-spaghettifeest. 
Mogelijk gemaakt door deze fantastische sponsors! 
 

Mental training

een gezond lichaam ... én een gezonde geest! 
Niet vergeten : aanstaande woensdag 16.11 is het mental training! 

14u45-15u45

W3

15u45-16u45

W2

16u45-17u45

W1

 

Reminder voor W1-W2-W3

NIEUWSBRIEF!

Hij is er weer... dé HoZT nieuwsbrief van de maand november is nu terug te vinden in jullie mailbox! 

Teambuilding Recreatie

Onze Recreanten en hun coaches beleefden vandaag een geslaagde teambuilding op de bowlingbaan in Turnhout! 

38 provinciale titels voor HoZT

Op de provinciale zwemkampioenschappen in het Antwerpse Wezenbergbad heeft het Hoogstratens Zwem Team van zich laten spreken.

De jeugdploeg, die dagelijks in het zwembad van Sportoase Stede Akkers traint, verzamelde 69 podiumplaatsen en kroonde zich 38 keer tot provinciaal kampioen. Daarmee eindigde HoZT samen met Zwemclub Nijlen op de tweede plaats in de clubranking, na de voorlopig nog ongenaakbare fusieclub Brabo. Uitblinkers waren Elina Van de Cloot (9 keer goud), Joseph Van Wellen (6 keer goud), Sam de Bont (4 keer goud) en Jil Graham (4 keer goud). Tijdens het PK mochten Jil Graham, Ayla Willaert en Elina Van de Cloot de prestigieuze Lange Wappertrofee in ontvangst nemen. Deze trofee kan maar 1 keer in een zwemcarrière gewonnen worden en beloont de beste prestaties in de provincie van het voorbije seizoen. 

persartikel : het nieuwsblad 
persartikel : HLN 

  • Pers
  • vrijdag 21 oktober 2022