Nieuws / Pers

Zomerkampioenschappen 2023

Lees meer over de avonturen van onze wedstrijdzwemmers de voorbije weken ..

in Het Laatste Nieuws

in Het Nieuwsblad

 • Pers
 • donderdag 3 augustus 2023

38 provinciale titels voor HoZT

Op de provinciale zwemkampioenschappen in het Antwerpse Wezenbergbad heeft het Hoogstratens Zwem Team van zich laten spreken.

De jeugdploeg, die dagelijks in het zwembad van Sportoase Stede Akkers traint, verzamelde 69 podiumplaatsen en kroonde zich 38 keer tot provinciaal kampioen. Daarmee eindigde HoZT samen met Zwemclub Nijlen op de tweede plaats in de clubranking, na de voorlopig nog ongenaakbare fusieclub Brabo. Uitblinkers waren Elina Van de Cloot (9 keer goud), Joseph Van Wellen (6 keer goud), Sam de Bont (4 keer goud) en Jil Graham (4 keer goud). Tijdens het PK mochten Jil Graham, Ayla Willaert en Elina Van de Cloot de prestigieuze Lange Wappertrofee in ontvangst nemen. Deze trofee kan maar 1 keer in een zwemcarrière gewonnen worden en beloont de beste prestaties in de provincie van het voorbije seizoen. 

persartikel : het nieuwsblad 
persartikel : HLN 

 • Pers
 • vrijdag 21 oktober 2022

14 medailles voor Hozt op het VZC!

HoZT haalde de krantenkoppen...
met een uitzonderlijk sterke prestatie op het Vlaams Zomercriterium afgelopen weekend.
 

link krantenartikel

 • Pers
 • dinsdag 19 juli 2022

VJTC terugblik


We blikken terug op een fantastisch VJTC-weekend.

KNALPRESTATIES! En dat is nog zacht uitgedrukt.
Check zeker ook HoZT in het clubklassement. Zeer fier op deze plaats!

En de pers... die weet er ook van. HLN persartikel

Uitslag Uitslag Clubklassement

 • Pers
 • maandag 14 februari 2022

21 medailles voor HoZT

Een artikel op de site van GVA naar aanleiding van de prachtprestaties van afgelopen weekend.
Lees het hier.

 • Pers
 • maandag 18 oktober 2021

Persbericht: 5 medailles voor 5-jarige zwemclub HoZT

In de schaduw van de olympische spelen werden afgelopen weekend in het Wezenberg-zwembad de finales gezwommen van het Belgische zomercriterium. Elina Van De Cloot was goed voor al het edelmetaal van het Hoogstratens Zwem Team.

Bij Hozt, dat zijn 5-jarig bestaan viert in 2021, werden 5 zwemmers geselecteerd waarvan er 4 naar Antwerpen afzakten. De selecties werden in juli afgedwongen tijdens de provinciale selectiewedstrijden. Omdat het enkel finales waren, mochten enkel de 8 zwemmers die de beste tijd hadden binnen hun leeftijdscategorie deelnemen.

Op zich was het al een mooie prestatie van de club dat ze na vijf jaar al zo’n mooi resultaat konden neerzetten met hun Hoofdcoach en medeoprichter Olivier Pingnet. Hoogstraten had geen zwemcultuur. Daar kwam verandering in toen in 2015 het zwembad open ging en er in januari 2016 een zwemclub werd opgericht.

Ondanks Corona is de club binnen de geldende regels op maximale capaciteit blijven trainen, echter wedstrijdritme ontbrak er wel omdat wedstrijden niet georganiseerd konden worden. Dat gebrek aan wedstrijdritme heeft ook de resultaten mee beïnvloed.

Afgelopen vrijdag werden de lange afstanden afgewerkt. Daar selecteerde de 15-jarige Jil Graham zich voor de 800m Vrije slag. Jil zwom haar beste en mooiste race van het seizoen en eindigde op een verdienstelijke 5e plaats.

Zaterdag en zondag kwamen de andere afstanden aan bod. Hier was HoZT met 3 zwemmers aanwezig. Zaterdag was een beetje een moeilijke start, de zwemmers waren nogal onder de indruk van de omstandigheden in het grote zwembad en zonder publiek.

Ayla Willaert (12) zwom een mooie 100m Schoolslag en strandde op de 4e plaats, op de 100m Vrije slag zwom ze een 6e plaats. Op de 200m Wissel greep ze ook net naast het podium. Op zondag behaalde ze een 7e plaats op de 100m en een 6e plaats op de 400m Vrije slag.

Joseph Van Wellen (13) behaalde een 7e plaats bij de 100m Vrije slag en zeer mooie 4e plaats op de 100m Schoolslag op de 200m Vrije slag behaalde hij een 4e plaats

Elina Van de Cloot (11) was echter wel in haar goede doen, op zaterdag zwom ze Brons bij de 100m Vrije slag en werd ze Belgisch Kampioene in de 200m Wissel. Zondag ging ze op hetzelfde elan verder: Goud bij de 100m Rugcrawl en ook Goud bij de 100m Vlinderslag. Ze eindigde deze mooie reeks ook nog met Brons bij de 400m Vrije slag.

HoZT is zeer tevreden dat ze in dit jubileumjaar al zo’n mooi palmares kan voorleggen. Naast een gezonde groei in het ledenaantal (120 zwemmende leden ondertussen) komen nu ook de goede resultaten in zicht. 

Wie lid wil worden van Het Hoogstratens Zwem Team kan zich inschrijven voor een testmoment eind augustus via de website www.hozt.be.

 

Uitslag zaterdagvoormiddag Uitslag zaterdagnamiddag Uitslag zondagvoormiddag Uitslag zondagnamiddag Uitslag vrijdagnamiddag

 • Pers
 • maandag 2 augustus 2021

HoZT schenkt paaseitjes aan 't Ver-Zet-je

En daar stonden we dan ineens in de krant. 

artikel HLN  

artikel GVA  

 • Pers
 • maandag 29 maart 2021

Nog niet in het zwembad... maar wél in de krant!

 • Pers
 • zaterdag 23 mei 2020

Laatste Kanswedstrijd HoZT 28/12

Knappe prestaties op onze Laatste Kanswedstrijd. We haalden zelfs de krantenkoppen!
 
Het was weer een fijne editie... met dank aan alle officials, vrijwilligers en alle deelnemende clubs!
Tot volgend jaar! 
 

Uitslag

 • Pers
 • dinsdag 31 december 2019

HoZT haalt de krantenkoppen !

Prachtige resultaten gehaald op de finale Dauven ! 
Niet vermeld in het artikel, maar de vermelding zeker waard : Mille Cornelis met een prachtige 4de plaats op de vlinderslag ! 
 

Uitslag

 • Pers
 • vrijdag 3 mei 2019