Kalender / Competitie

30
jul

BK Belgische Zomerfinale KBZB

vrijdag 30 juli 2021 tot zondag 1 augustus 2021
  • 50m, Antwerpen Wezenberg
  • W1W2
  • limieten
  • Licentiehouders

Info Uitslag zaterdagvoormiddag Uitslag zaterdagnamiddag Uitslag zondagvoormiddag Uitslag zondagnamiddag Uitslag vrijdagnamiddag

Gerelateerde nieuwsberichten

Persbericht: 5 medailles voor 5-jarige zwemclub HoZT

In de schaduw van de olympische spelen werden afgelopen weekend in het Wezenberg-zwembad de finales gezwommen van het Belgische zomercriterium. Elina Van De Cloot was goed voor al het edelmetaal van het Hoogstratens Zwem Team.

Bij Hozt, dat zijn 5-jarig bestaan viert in 2021, werden 5 zwemmers geselecteerd waarvan er 4 naar Antwerpen afzakten. De selecties werden in juli afgedwongen tijdens de provinciale selectiewedstrijden. Omdat het enkel finales waren, mochten enkel de 8 zwemmers die de beste tijd hadden binnen hun leeftijdscategorie deelnemen.

Op zich was het al een mooie prestatie van de club dat ze na vijf jaar al zo’n mooi resultaat konden neerzetten met hun Hoofdcoach en medeoprichter Olivier Pingnet. Hoogstraten had geen zwemcultuur. Daar kwam verandering in toen in 2015 het zwembad open ging en er in januari 2016 een zwemclub werd opgericht.

Ondanks Corona is de club binnen de geldende regels op maximale capaciteit blijven trainen, echter wedstrijdritme ontbrak er wel omdat wedstrijden niet georganiseerd konden worden. Dat gebrek aan wedstrijdritme heeft ook de resultaten mee beïnvloed.

Afgelopen vrijdag werden de lange afstanden afgewerkt. Daar selecteerde de 15-jarige Jil Graham zich voor de 800m Vrije slag. Jil zwom haar beste en mooiste race van het seizoen en eindigde op een verdienstelijke 5e plaats.

Zaterdag en zondag kwamen de andere afstanden aan bod. Hier was HoZT met 3 zwemmers aanwezig. Zaterdag was een beetje een moeilijke start, de zwemmers waren nogal onder de indruk van de omstandigheden in het grote zwembad en zonder publiek.

Ayla Willaert (12) zwom een mooie 100m Schoolslag en strandde op de 4e plaats, op de 100m Vrije slag zwom ze een 6e plaats. Op de 200m Wissel greep ze ook net naast het podium. Op zondag behaalde ze een 7e plaats op de 100m en een 6e plaats op de 400m Vrije slag.

Joseph Van Wellen (13) behaalde een 7e plaats bij de 100m Vrije slag en zeer mooie 4e plaats op de 100m Schoolslag op de 200m Vrije slag behaalde hij een 4e plaats

Elina Van de Cloot (11) was echter wel in haar goede doen, op zaterdag zwom ze Brons bij de 100m Vrije slag en werd ze Belgisch Kampioene in de 200m Wissel. Zondag ging ze op hetzelfde elan verder: Goud bij de 100m Rugcrawl en ook Goud bij de 100m Vlinderslag. Ze eindigde deze mooie reeks ook nog met Brons bij de 400m Vrije slag.

HoZT is zeer tevreden dat ze in dit jubileumjaar al zo’n mooi palmares kan voorleggen. Naast een gezonde groei in het ledenaantal (120 zwemmende leden ondertussen) komen nu ook de goede resultaten in zicht. 

Wie lid wil worden van Het Hoogstratens Zwem Team kan zich inschrijven voor een testmoment eind augustus via de website www.hozt.be.

 

  • Pers
  • maandag 2 augustus 2021