HoZT, Sportvereniging van het jaar 2022?

U weet al langer dat HoZT een fantastische club is, een club waar we samen allemaal elke keer weer beter willen leren zwemmen, een club waar we heel wat water en “land”-pret samen beleven.
Een club waar we heel wat investeren in onze recreatieve zwemmers, opleiding van jonge zwemmertjes belangrijk vinden en een gezellige sportieve masterwerking hebben.
Daarnaast zwemmen er dagelijks heel wat verslaafde competitiezwemmers rond in het Hoogstraatse water.
Hieronder vindt u een lijst van hun prestaties in 2022 die ook mee geleid hebben tot onze nominatie van Hoogstraatse sportvereniging van het jaar.
Benieuwd of we het op 18 maart kunnen halen van HVV…


Zelfs na een moeilijk te overtreffen 2022 waarin 41 titels werden bij elkaar gesprokkeld op de Provinciale Kampioenschappen, 16 medailles verzameld werden op Vlaamse Kampioenschappen en zelfs 21 medailles veroverd werden op de Belgische Kampioenschappen, was het Hoogstratens Zwem Team (HoZT) toch enigszins verrast met de nominatie voor Hoogstraatse sportclub van het jaar 2022.
Met een 9de plaats in het clubklassement op de Vlaamse Jeugdkampioenschappen en een 2de plek in het clubklassement op de Belgische jeugdkampioenschappen (en ook op de Provinciale Kampioenschappen) en een Belgische Jeugdrecord op de 100m wisselslag waarmee Elina Van de Cloot, Roos Van Otterdijk deels uit de tabellen zwom, neemt HoZT plots een plekje in tussen de Belgische jeugdtopclubs.